
Jak mít zdravá střeva? Zdravá střeva jsou základem našeho celkového zdraví. Obsahují až 500 různých druhů bakterií (škodlivých, ale i prospěšných či dokonce nezbytných) a mají více funkcí, než jenom trávit přijímanou potravu. Střeva jsou hlavním orgánem imunitního systému, zamezují prosakování toxinů do krevního řečiště, absorbují vitamíny a minerály, produkují hormony a neurotransmitery (serotonin). Aby střeva dobře fungovala, potřebují hlavně dostatek vlákniny. Víte, že střevo jako jediný orgánový systémem v těle, nepotřebuje od mozku říkat, co má dělat ?
Zácpa, průjem, nadýmání i plynatost způsobuje nedostatek vlákniny v potravě. Vláknina je přitom nesmírně důležitou součástí jídelníčku s řadou příznivých účinků. V našem těle plní celu řadu prospěšných funkcí jako je správné fungování střevního traktu, výživa střevní mikro bioty, zpomalení vstřebávání živin, pomáhá s regulací tělesné hmotnosti, pomáhá s regulací hladiny cholesterolu v krvi a brání výkyvům hladiny cukru v krvi. Doporučená denní dávka vlákniny je 30 g na den. Představme si pár nápadů, jak vlákninu doplnit. Stačí pár malých změn.
- Celozrnná houska místo bílé housky
- Celozrnný žitný chléb místo bílého pšeničného chleba
- Celozrnné těstoviny místo klasických
- Cizrnový humus místo paštiky
- Čočka místo brambor
- Ovesné vločky místo kukuřičných lupínků


Doplněk stravy ve formě sirupu, obsahuje fruktooligosacharidy (FOS) – druh rozpustné vlákniny nacházejících se v rostlinách (chřest, pórek, cibule, česnek, artyčok, kořen čekanky). Rozpustná vláknina je zdrojem energie pro střevní mikroflóru a klíčem pro zdravá střeva.
- Podporuje růst zdravých střevních bakterií
- Přírodní prebiotikum
- Zdroj rozpustné vlákniny
- Zlepšuje absorpci minerálů
- Snižuje hladinu cholesterolu v krvi
- Pomáhá snížit hmotnost
- Eliminuje zácpu a zažívací potíže
